Goed voornemenHet jaar 2019 loopt bijna ten einde. Het was geen goed jaar. De ene gebeurtenis volgde de andere op. En dat maakte mij erg onzeker. Nu sta ik al niet bekend als een standvastig iemand maar dit jaar deed mij toch wel extra wankelen.

Soms voerde het mij terug in de tijd. Naar de periode dat ik op school zat. En al die pesterijen begonnen. Zo voelde het soms. Naïef als dat ik was dacht ik dat alles wel goed zou komen. Maar dat deed het niet. En juist als het wat beter ging gebeurde er wel iets.

Misschien dat ik daarom niet van mij af kan bijten. Of voor mijzelf op komen. Want ik sta altijd achteraan in de rij. Ik doe het allemaal zelf, dat weet ik wel.

Soms kan ik best jaloers zijn op mensen die zekerheid uitstralen. Recht op hun doel afgaan. Zo wil ik ook graag zijn. Een mens is nooit te oud om te leren, toch? Lief zegt vaak genoeg dat ik wat sterker in mijn schoenen moet staan.
"Laat zien dat je er bent", zegt hij.

Makkelijk gezegd van iemand die al jong op eigen benen stond. Met acht kinderen thuis moest dat wel. Het was zo'n beetje ieder voor zich.
Ik ben erg beschermd opgevoed. Veel ziek geweest in mijn jonge jaren, dat hielp ook niet echt.

Als je maar vaak genoeg hoort dat je slecht bent dan ga je het uiteindelijk ook geloven. Dus wordt het nu echt tijd om het roer om te gooien. Lak hebben aan mensen die mij de grond intrappen. Want dat gebeurt wel. Weg met die sombere gevoelens!

2020 wordt anders!

Zeker weten!

Mijn goede voornemen.
3 opmerkingen:

 1. Ja hoor nu werkt het wel dus gelukkig .Maak je goede voornemen waar meis je kunt het .Je bent zo'n lief mens en laat anderen maar kletsen en haal je schouders op
  Dikke kus van mij Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dankjewel!

  Dat ben ik ook van plan.

  Het gaat zeker lukken.

  Dikke kus, Joanne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je verleden vormt je; maakt je tot wie je geworden bent. Maar tot de laatste dag kun je iets leren.
  Ik wist niet waar mijn manier van reageren vandaan kwam. Altijd een weerwoord paraat. Slecht tegen autoriteit kunnen en nee, ik heb van niemand hulp nodig.
  Van vrijwillig in therapie gaan, heb ik veel geleerd.
  Dat voor jezelf kiezen niet egoïstisch is, maar zorgen voor jezelf. En ik heb keuzes leren maken. De moeilijkste was om het contact met mijn moeder te verbreken maar het brengt me veel rust. Als je iemand niet kunt veranderen, kun je alleen je eigen gedrag t.a.v. die persoon veranderen...
  Je voornemen is goed! Het hoeft niet in één keer. Met kleine stapjes kom je heel ver.
  Een fantastisch 2O2O gewenst!
  Liefs ♥

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je reageert. Het wordt heel erg op prijs gesteld.