VerschillendLief en ik zijn heel verschillend. Altijd al geweest. Dat trok mij ook erg aan. De avonturier en het verlegen Gooische meisje. Beschermd opgevoed en onwetend van de boze wereld. Zo voelde het een beetje. Het was één grote ontdekkingsreis.

Letterlijk. Want Lief had een auto. En zo kwam ik op een doordeweekse avond zomaar in Amsterdam tercht. En voor het eerst op de Wallen. Omdat ik daar nog nooit gelopen had.

Uiteindelijk moest ik het op een lopen zetten want ik keek iets te lang naar de dames, tot ongenoegen van veel mensen. Wist ik veel!

Wij vulden elkaar aan. Hadden ook erg veel lol. Wij gingen naar het strand, struinden door de sneeuw, Lief stond voor het eerst van zijn leven op schaatsen!
Ik deed dat elke winter. En daarna warme chocolademelk.

Lief kon het wintergebeuren niet waarderen. Dat was de eerste en meteen de laatste keer. Tot mijn grote verdriet. Want ik hing mijn schaatsen ook aan de wilgen.

Waar Lief vroeger weinig interesse voor had is het tegenwoordig heel anders: het weer. Regelmatig wordt de buienradar geraadpleegd. En krijg ik adviezen. Wanneer ik wel en wanneer ik niet de deur uit moet gaan.

Nu ga ik mijn eigen gang. Zeker nadat Lief benadrukte dat het een slecht idee was om naar buiten te gaan. Een stortbui was in aantocht. Die middag scheen de zon stralend en was er van een hoosbui geen sprake.

Ik neem wel een opvouwbare paraplu mee. Je weet maar nooit;-).

2 opmerkingen:

  1. Met fantasie kom je verder dan met de buienradar (-:

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoe verschillend kunnen mensen zijn ,maar misschien is dat wat jullie huwelijk zo fijn gehouden heeft toch ?Wat dat schaatsen betreft waren mijn man en ik hetzelfde ,alleen hij was toch een beetje een koukleum en ik niet .Nooit geen muts of handschoenen aan en dat heb ik in de winter nog steeds niet .En een kleine plu is altijd handig !
    Liefs xxx

    BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je reageert. Het wordt heel erg op prijs gesteld.