dinsdag 28 januari 2020

Dromen

"Ik heb zo raar gedroomd vannacht".
Lief was nog steeds onder de indruk.

"Ik droomde dat je al mijn schoenen midden in de kamer had opgestapeld en ik kon geen enkel compleet paar vinden"'
Het zweet stond op zijn voorhoofd. Nog steeds behoorlijk geïrriteerd.

Een mens kan raar dromen.
Ik droomde een hele tijd geleden dat ik mijn tas kwijt raakte. Op de gekste plaatsen.
Soms liet ik hem in de supermarkt staan, bij het afrekenen. Of hij werd gestolen terwijl ik hem even uit het oog verloor.

Ik werd nerveus wakker. En realiseerde mij pas na enige tijd dat het maar een droom was. Die tijd sleepte ik mijn halve huishouden mee in mijn tas. Waarschijnlijk erg kostbaar. Want ik was er behoorlijk ondersteboven van.

Soms kwam die droom een paar keer per week terug. Later zakte het af naar eens in de twee weken. En de laatste tijd helemaal niet meer.

Tot afgelopen nacht. Ik kon niet in slaap komen. Dan gebeurt er weer wat wat mij een beetje van mijn stuk brengt. Na een uurtje mijn bed maar weer uitgestapt en beneden gezeten met een kopje thee.
Meestal val ik dan wel in slaap als ik mijn bed weer in stap.

En ik was mijn tas weer  eens kwijt. Levensecht. Echt waar.

De hele dag een beetje brak geweest.

Morgen een nieuwe dag.


9 opmerkingen:

 1. Oww dromenn,praat me er niet van .Ik heb gelukkig weinig nachtmerries maar wel veel dromen die ik nier begrijp .Veel mensen uit het verleden komen terug n mijn dromen .Het gekke bij mij is dat heel vaak mijn fiets gestolen word haha .Komt waarschijnlijk omdat miss warhoofd nog weleens vergeet om mijn fiets op slot te zetten .Tot nu toe geluk gehad maar het gaat waarschijnlijk een keer fout .
  Liefs xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dromen, Er zit zo veel in. Ik denk altijd dat dromen een metafoor zijn. Als ik naar mijn dromen kijk kan ik ze altijd wel verklaren. Vaak gaat het over loslaten. Dingen kwijt raken, dingen die je krampachtig vast probeert te houden en in paniek zijn als je het gevoel hebt het niet meer in de hand te kunnen houden.
  Heel vermoeiend altijd. En ook ik ben er soms van slag van. Dat je zelfs in je dromen geen rust hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar heb je wel gelijk in. Het moeilijk hebben met loslaten. Er is een periode geweest in mijn leven wat heel moeilijk was. En die droom kwam steeds voorbij. Wel elke keer in een andere vorm. Maar ik werd panisch wakker. De tijd verstreek en het verlies van de tas kreeg steeds meer een plek. Totdat ik hem weer eens kwijt was en er een rust over mij heen kwam. Zo werd ik ook wakker.

   Het is lang gelden van die tas. Maar nu droom ik het weer. Ik weet wel waarom. Het heeft gewoon tijd nodig.

   Verwijderen
  2. Soms is het ook gewoon goed als je weer zo'n droom krijgt. Dan word je weer even met je neus op de feiten gedrukt. Loslaten is en blijft moeilijk. Het hoort wel bij het leven. Je kunt niet alles vast blijven houden. Ik wens je veel sterkte. Warme groet, Marie.

   Verwijderen
 3. Er zit zoveel verscholen in dromen. Soms heel letterlijk. Toen ik nog veel fietste droomde ik telkens dat ik m'n fiets kwijt was. En hoe moest ik dan terug naar huis?
  Ik heb twee droomboeken en neem regelmatig een kijkje...
  Lieve groet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik woon in Nederland en ben vandaag een gelukkige vrouw? Ik zei tegen mezelf dat elke kredietverstrekker die mijn leven en dat van mijn gezin zou kunnen veranderen, iedereen die op zoek is naar een lening, naar Hen zal verwijzen. Als u een lening nodig heeft en u bent 100% zeker dat u de lening terugbetaalt, neem dan contact met hen op en vertel hen dat mevrouw Faye u naar hen heeft verwezen. sabinhelps@gmail.com of whatsapp haar op +79267494861.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo allemaal, ik ben super opgewonden vandaag. Ik zag opmerkingen van mensen die al een lening hadden ontvangen van Sabinhelps@gmail.com en toen besloot ik me in te schrijven op basis van hun aanbevelingen. Een paar uur geleden bevestigde ik in totaal 10.000 euro die ik had aangevraagd van mijn eigen bankrekening. Dit is echt geweldig nieuws, en ik raad iedereen die een echte lening nodig heeft aan om een aanvraag in te dienen via e-mail: sabinhelps@gmail.com of whatsapp haar op +79267494861.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo allemaal, ik ben super opgewonden vandaag. Ik zag opmerkingen van mensen die al een lening hadden ontvangen van Sabinhelps@gmail.com en toen besloot ik me in te schrijven op basis van hun aanbevelingen. Een paar uur geleden bevestigde ik in totaal 10.000 euro die ik had aangevraagd van mijn eigen bankrekening. Dit is echt geweldig nieuws, en ik adviseer iedereen die een echte lening nodig heeft om een aanvraag in te dienen via e-mail: sabinhelps@gmail.com of whatsapp haar op + 79267494861

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Our proposed offer for clients in the new year is positive and total commitment, so working with us gives you maximum assurance of getting funded for we have an A+ rating in financing. Frank Loan Services (FLS) over the years has been highly rated as one of the best online companies with a cheaper interest rate. If you are in need of financing, don’t hesitate to contact us through phone (+1-713-389-6778) or E-mail: k.frankloans@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je reageert. Het wordt heel erg op prijs gesteld.

Flexibel

Afgelopen vrijdag opperde zoon of het niet leuk was als de kleinkinderen weer eens kwamen. De anderhalve meter afstand geldt niet voor hen. ...