donderdag 2 januari 2020

Gever

Het cadeau is voor de gever die heeft er het meeste aan.

Dat heb ik eens gelezen en dat sprak mij erg aan. Want zo ben ik. Zo zit ik in elkaar. Ik word blij als een ander blij is. Ik maak graag mensen gelukkig. Want ik geef liever iets dan dat ik het ontvang.
Ik roep altijd spontaan: "Dat krijg je wel van mij", of "Ik betaal het wel".

Maar als ik in de stad loop en ik zie iets wat ik leuk vind dan koop ik het niet. Het gaat dan om een klein bedrag. Ik loop er tien keer langs, besluit het toch niet te doen.

Lief begrijpt daar niets van. En misschien is het ook niet te begrijpen.

Maar zo ben ik altijd al geweest. Ik kon enorm genieten van de voorpret van Sinterklaas. De cadeaus, gedichten, altijd een verrassing. En dan de blije gezichten.Zo leuk!

Lief vindt het een goede eigenschap. Maar ook een slechte.
"Mensen maken misbruik van je", zegt hij.
"Ze weten dat je altijd klaar staat en geen nee zegt".

Hij heeft wel gelijk. Maar zoiets leer je niet in één keer af.

Gewoon leren doceren.


4 opmerkingen:

 1. En wat heeft jouw lief gelijk .Ik ben net als jij en mensen weten je dan ook echt wel te vinden .Maar waar zijn ze als jij ze om een klein beetje hulp vraagt ,nergens dus.Toch heb ik nu geleerd dat er ook veel heel lieve mensen zijn .Op het parfum forum delen we heel veel ,samples voor elkaar en ook geuren ruilen .Ik deel ook heel graag en het is zo ontroerend wat een aantal dames voor mij gedaan hebben .Ik had een mooie herinnering aan een geur maar de echte is niet meer te koop .Het was het laatste verjaardag cadeautje wat ik van mijn overleden broer kreeg en ja hoor 2 dames stuurden onmiddellijk een berichtje dat ze voor mij wel mini's hadden .Ik heb nu 4 mini flesjes en twee met echte parfum ,ook heeft een lieverd zelfs een fles voor mij gekocht die niet meer verkrijgbaar is alleen voor een stevige prijs op internet .Ik zit soms te huilen als ik weer zo'n pakje ontvang en doe graag dingen terug en want ik vind het ook leuk om mensen te verassen .Dit heeft het vertrouwen in mensen een beetje terug gebracht .Z'n fijne wisselwerking met elkaar ook al ken ik niemand persoonlijk alleen via prive berichtjes .Wat een verhaal weer ,maar er zijn gewoon toch heel lieve mensen en jij kent er zeker ook een paar
  Liefs XXX weer

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Werken aan jezelf is het moeilijkste wat er is, maar er valt veel mee te winnen. Aken en Keulen... (-: Als je het beseft ben je al halverwege, Joanne.
  Nog vreselijk, ontzettend, gigantisch, verschrikkelijk bedankt voor mijn Sinterklaascadeau. Ik kwam er onlangs pas achter dat jij de gulle gever was. Ik was hartstikke blij met de mooie sjaal en misschien nog wel blijer met je gedicht (-:
  Liefs ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Graag gedaan hoor!
  Ik was zo blij toen ik jouw naam in mijn mail zag staan. Met veel plezier een cadeau uitgezocht en een mooi gedicht gemaakt.
  Door er in te vermelden dat de Sint ( in dit geval ikzelf) je boek op het nachtkastje had liggen dacht ik dat je de hint zou begrijpen.

  Maar de voorpret was geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Elisabeth

  Dankjewel voor je mooie en lieve reactie. Ik kom er ook steeds meer achter dat er hele lieve mensen zijn. Onbaatzuchtig. Maar omdat je zelf zo bent denk je dat iedereen zo is. Maar dat is niet zo.
  Fijn dat je zo'n leuk contact hebt. En wat een lieve dames!

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je reageert. Het wordt heel erg op prijs gesteld.

Flexibel

Afgelopen vrijdag opperde zoon of het niet leuk was als de kleinkinderen weer eens kwamen. De anderhalve meter afstand geldt niet voor hen. ...