woensdag 15 januari 2020

Hormonen

Hormonen en ik gaan niet samen. Dat is bekend. Daarom heb ik ook maar heel kort de pil geslikt. Ik was, op z'n zachts gezegd, een heel naar mens.
Maar daar waren andere oplossingen voor, al zag ik wel tegen de overgang op. Maar dat lag nog ver in de toekomst. Die zich sneller aandiende dan gedacht. Het gaat sluipend, je hebt er geen erg in. Behalve de schrik dat je 46 bent en denkt dat je zwanger bent.

Ik kom mij heel erg naar voelen, kroop in een hoekje van de bank. Mensen moesten mij met rust laten. En na een paar dagen was ik weer de oude ik. Na drie maanden viel het kwartje. Ik zou toch niet in de overgang zijn? Want mijn klachten verdwenen met mijn menstruatie.

De dokter wuifde alles weg. Gewoon stress, meer niet. Dus kwakkelde ik door. De opvliegers, het nachtzweten, de hartkloppingen, het kwam allemaal voorbij. Vooral die duizeligheid vond ik erg. Midden in de supermarkt begon de wereld te draaien.

Je denkt dat je er een keer vanaf bent. Als je zo'n beetje 16 jaar al bezig bent.
"Je lichaam zoekt een nieuwe balans", zegt men dan.
Ammehoela, waardeloos is het.

Toen volgde er een droogteperiode. Ik kon mijn lenzen niet meer dragen. Mijn ogen waren te droog. En dat was niet het enige. Het ging gelukkig weg, na maanden;-).
Maar soms komt het terug.

Ik wil geen hormonen slikken. Dus sukkel ik door.
"Vrouwen van 85 hebben er nog steeds last van", zegt mijn huisarts.

Leuk, not.

Maar wat mij opvalt is dat de angst van vroeger een beetje terug keert. Ik denk teveel en dan meteen het ergste.
Maar hoe verander je jezelf? In de spiegel tegen jezelf zeggen dat je een aansteller bent. Want zo voelt dat wel.

Ik houd de moed er in. Het gaat ooit over, of niet.

3 opmerkingen:

 1. In mij woont een hormoonheks die hormonen wil, nee, éist. Zonder heb ik geen leven.
  Ik heb hulp gezocht bij een vrouwelijke gynaecoloog bij "Vrouwenpoli Boxmeer" en sinds ik hormonen slik zit ik beter in mijn vel.
  Jouw huisarts is zeker een man??
  Lees dit blog eens: https://zijvanhiernaastwordpress.wordpress.com/2019/06/12/hormonen/
  Sterkte en lieve groet ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zou toch verder gaan en geen genoegen nemen met wat een huisarts zegt... er zitten ook heel veel goede mensen in het alternatieve cirquit... afgezien van wat CBD doen kan... zou ik als ik jou was eens navraag doen bij een persoon die Bioresonantie doet.. ook daar heb ik veel baat bij gehad. En in het reguliere circuit een gynaecoloog. Toitoitoi!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn huisarts is een vrouw. Een hele fijne arts. Die mij gelijk doorstuurt als het mij gerust stelt.
  Maar ik wil zelf geen hormonen slikken. Mijn vader overleed aan longkanker, mijn moeder kreeg baarmoederhalskanker toen zij 39 was. Gelijk in de overgang. Dus ik heb geen vergelijkingsmateriaal.

  Ik heb echt een fijne arts, de beste tot nu toe. De vorige artsen waren allemaal mannen. En die begrepen mij een stuk minder. Misschien zag ik dat zo, ik weet het niet.
  Maar de hormonen gieren nog steeds door mijn lijf.

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je reageert. Het wordt heel erg op prijs gesteld.

Flexibel

Afgelopen vrijdag opperde zoon of het niet leuk was als de kleinkinderen weer eens kwamen. De anderhalve meter afstand geldt niet voor hen. ...