zondag 19 januari 2020

Lijnen

Lief is aan het lijnen.

Zomaar ineens, de knop ging om.

Lief is te zwaar en dat weet hij zelf ook wel. Er kan best wat af. Sinds ons huwelijk is hij best wat kilo's aangekomen. Hij ging gewoon met mij mee eten. Ik was en ben een enorme snoeperd. Geen hartige hap. Maar lief houdt van allebei.

Bij hem thuis was het geen vetpot. Met acht kinderen was er alleen het hoogst noodzakelijke. Maar toen hij eenmaal ging werken en geld verdienen was er ook meer ruimte voor de lekkere trek. Maar daar gaf hij niet zoveel om.

Totdat hij mij tegenkwam. Die Jamin van binnen en buiten kende. Die vlakbij school en huis was. Menigmaal werd mijn brood vervangen door een chocolade reep. Ik kwam geen ons aan. 47 kilo schoon aan de haak.

Later werd dat wel anders. Ik viel af en kwam weer bij. Maar nu heb ik een goed gewicht.

Lief zag in één keer het licht.

"Ik ben te zwaar, Jo, toch maar wat aan doen" En de knop ging om.
Dan werkt het wel, uit vrije wil. Ondanks mijn voorzichtige opmerkingen dat hij het voor zijn gezondheid moest doen bleef hij zeggen dat zijn kleren in de was krompen;-).

Dus nu eten wij rijst, broccoli en kip. Verse groenten, fruit en soms pasta, volkoren brood met kaas en geeeen snoep en taart meer.

Goed voor Lief maar niet voor mij. Door mijn zenuwtjes val ik al snel af en met dit erbij moet ik mijn gewicht in de gaten houden.
Want niet alleen Lief valt af, ik ook.

Dus sta ik een paar keer per week op de weegschaal om mijn gewicht in de gaten te houden.
Ik eet nog wel een koekje of zoiets.

Maar vergeleken met vroeger een stuk minder.

Lief krimpt in de breedte, ik in de lengte


1 opmerking:

  1. Hartstikke goed dat je lief aan de lijn is. Jij doet ook aan de lijn maar dan in omgekeerde richting. Vind ik ook knap!
    Lieve groet.

    BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je reageert. Het wordt heel erg op prijs gesteld.

Flexibel

Afgelopen vrijdag opperde zoon of het niet leuk was als de kleinkinderen weer eens kwamen. De anderhalve meter afstand geldt niet voor hen. ...