zondag 12 januari 2020

Weekend en meer

Die liep anders dan ik dacht. Vrijdag was erg gezellig. Mijn broer belde eerder deze week of ik gezellig wat wilde drinken. Leuk! Mijn andere broer was er ook. Zo vaak zien wij elkaar niet. Maar als wij elkaar treffen is het gewoon fijn.

Lief en ik hadden vandaag een uitje gepland. Eigenlijk gaan wij niet zo vaak weg. Echte huismussen zijn  wij.
Maar gisteren stond ik krakkemikkig op. Een beetje verkouden, een beetje grieperig, van alles wat. Maar niet in staat tot heel veel. Dus ging ons uitstapje ook niet door.

Maar thuis was het ook gezellig. Met een toastje, een drankje en een film was het vanmiddag goed toeven. Een tijd geleden dat wij naar een film keken. Meestal is het een serie.

Wij hebben al een tijdje last van een rare lucht in huis. Wij dachten eerst aan het riool. Maar die is door de gemeente doorgeblazen. Daar kregen wij netjes bericht van. Op 6 en 7 januari zouden zij de werkzaamheden uitvoeren in de wijk.
Toen ik vorige week maandag thuis kwam van Zoon waren ze bezig. De kleppen van het toilet naar beneden en een natte handdoek op het doucheputje.
Klaar zou je zeggen.

Dinsdagochtend om kwart over zeven werd ik wakker van een draaiende motor en veel lichten Lief was inmiddels beneden. Wat bleek?
Ze waren met zwaar beschut terug gekomen en spoelden het riool door. Laat ik nu net die avond daarvoor vergeten de klep naar benden te doen. Ik dacht dat ze klaar waren.

Alles was nat! Zeiknat! Het zat tegen de muren op. Lief was aan het dweilen om half acht. Ik heb alles eruit gesleept en schoongemaakt. Anderhalf uur bezig geweest. Maar hij is weer schoon.

We dachten dat wij van de lucht af waren. Maar niet dus. Het lijkt op nat wasgoed wat te lang ligt. Een vochtprobleem denken wij. Maar we kunnen het niet vinden. Overal gekeken. Veel van zijn plek gehad. Geroken. Maar we weten nog steeds niet waar het vandaan komt. Nu gaan wij de kruipruimte inspecteren. Dat is nog de enige mogelijkheid. Vroeger stond daar altijd een laag water in. Maar tegenwoordig is alles goed geïsoleerd.

Maar we zoeken verder. Het moet toch ergens vandaan komen.

4 opmerkingen:

 1. He bah getver wat naar.... heb je ook onder/achter het aanrecht gekeken?
  Hopelijk vnden jullie de oorzaak en is het op te lossen want de geur is inderdaad niet fijn

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, daar zijn wij ook geweest. Het blijft een raadsel. De ene keer is het erger dan de andere keer.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jasses, jasses, jasses! Een vieze lucht en daarna ook nog de boel schoonmaken.
  Natuurlijk moet die lucht ergens vandaan komen. Ik hoop dat wij - jouw lezers - ook antwoord op dit raadsel krijgen. Hopelijk valt "de schade" mee en is er een simpele oplossing.
  Want wonen in een huis met een luchtje is geen pretje.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. GOOR! Bah. Hoop idd dat het goedkomt...

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je reageert. Het wordt heel erg op prijs gesteld.

Flexibel

Afgelopen vrijdag opperde zoon of het niet leuk was als de kleinkinderen weer eens kwamen. De anderhalve meter afstand geldt niet voor hen. ...