Vraagje

Morgen weer bloed prikken. Kijken wat de waarde nu is. Behalve drie maaltijden op een dag eet ik niets. En dat valt niet mee. Want ik weet gewoon niet wat ik kan eten. Geen koek, snoep of taart. Niet dat het niet mag. Met mate dan. Maar ik wil weten wat mijn glucosewaarde is als ik niet snoep.

Natuurlijke suikers zijn niet te vermijden. Die zitten overal in. Lief is aan de lijn en ik eet mee. Inmiddels ook al wat afgevallen wat niet de bedoeling is. Straks maar eens vragen wat ik het beste kan eten. Als tussendoortje met weinig suiker.

Tegenwoordig lees ik alle etiketten in de supermarkt. Hoeveel koolhydraten en vooral hoeveel suiker. Een gewoon biscuitje moet kunnen, toch?

Heeft iemand ervaring hiermee?

Wat kun je het beste als tussendoortje eten?


8 opmerkingen:

 1. Er is op internet veel info te vinden, lees je in. Anders naar dietiste.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een klein handje noten, een stuk fruit met de schil er om. Deze zorgt voor extra vezels waardoor de suiker geleidelijker in je bloed wordt opgenomen. Wist je dat je kiwi ook met schil kunt eten?
  Een paar worteltjes of een stuk paprika. Plakjes komkommer met zuivelspread. Er zijn heel veel mogelijkheden om gezonde tussendoortjes te eten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik eet nogal eens een beschuitje of een cracker met magere kaas en soms cherrytomaat en komkommer erop tussendoor. Ook fruit eet ik graag. In sommige fruitsoorten zitten veel suikers, daar moet je dus mee oppassen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. https://makkelijkafvallen.nl/snel-afvallen/suikervrij-dieet/

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat ik me afvraag hoe hoog is/was jouw waarde na het bloed prikken ?Vooral praktijk ondersteuners reageren vaak erg overdreven .

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het was niet eens zo hoog.7,6. Nu is het voor de tweede keer geprikt. Is het weer boven de zeven (nuchter) dan is het diabetes. Dan moet ik naar de praktijk ondersteuner en een gemiddelde over drie maanden. Misschien medicijnen.
  Het lijkt mij allemaal niet zo erg. Ik weet het niet. Maar het maakt mij onzeker wat ik kan eten.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. https://echtgezondafvallen.nl/suikervrij-eten/ En denk niet dat je niet wil,afvallen, je mag nl volop eiwitten en goede vetten eten. Je raakt alleen ongezond vet kwijt. Diabetes en medicatie moet je echt niet willen.
  https://www.diabetesfonds.nl/over-diabetes/soorten-diabetes/diabetes-type-2
  Lees je aub goed in, het tij is nog te keren en je zult je beter voelen en snel geen behoefte meer aan suiker hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ga het lezen, dankjewel. Ik wil niet afvallen. Hoeft ook niet. Ik heb een gezond gewicht. Ik moet een evenwicht vinden in gezond eten zonder af te vallen en zonder die appelflauwtes in de middag.
   Maandag krijg ik de uitslag. Dan weet ik hoe het verder gaat.

   Verwijderen

Lief dat je reageert. Het wordt heel erg op prijs gesteld.