GevoelIk ben een gevoelsmens. Ik ben open over mijn gevoelens. Waar het hart vol van is loopt de mond van over. Zo was het altijd bij mij. Ik kon mijn gevoelens kwijt. maar helaas is dat veranderd. En dat vind ik nog steeds jammer. Want het leven is niet altijd een roze wolk.

De één krijgt meer te verstouwen dan de ander. Elk verlies, op wat voor manier dan ook, is vreselijk. Van sommigen weet je het. Het verlies van je ouders. Hoe moeilijk ook, je weet dat het een keer gebeurt.
Het verlies van een kind is vreselijk. Ik kan niet zeggen hoe het voelt want ik heb dat nooit meegemaakt. Maar je kunt ook een kind wat nog leeft verliezen. Iets wat je nooit had gedacht is toch gebeurd.

En niet één, maar twee keer. Inmiddels vijf jaar geleden en bijna twee jaar. Het gemis is er wel, maar ik moet verder. Soms valt er niets meer te lijmen hoe graag je dat ook wilt.
Ik heb mijn best gedaan. Maar ik ben ook maar een mens en zeker niet perfect. Maar deze behandeling heb ik niet verdiend.

Op een geven moment is het genoeg. Dan moet je wel voor je eigen zelfbescherming. Anders ga je er aan onderdoor.
Lief en ik proberen ons leven weer op te pakken maar het is nog steeds aanwezig. Elke dag. Want er zijn ook kleinkinderen in het spel.

Je moet het van je af schrijven wordt er vaak gezegd. Maar dat kan helaas niet meer. Want ik kan niet in detail treden. Maar voordat je zo'n besluit neemt gaan er vele jaren overheen. Vele gesprekken en altijd maar weer proberen totdat het weer fout loopt.

Je kunt alles nog zo mooi uitstippelen maar het leven trekt zijn eigen plan.

Je kunt alleen maar hopen dat je er ooit vrede mee hebt.

5 opmerkingen:

 1. Je kunt het wel van je afschrijven als je het maar niet publiceert. Dat helpt echt, niet instant, maar op een bepaald moment komt er een klaarheid in je. Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Of je kunt gaan praten met iemand van de Kring Geweldloze Communicatie, die erin geoefend zijn om zonder oordeel de onderliggende behoeften bij beiden te helpen benoemen en die kunnen helpen om dat ook bij elkaar te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Veel mensen zeggen dat geluk maakbaar is. Tegen hen maak ik een lange neus. Je moet met dingen omgaan of je wilt of niet.
  Iedere dag word je geconfronteerd met je verlies. Het is nog erger dan rouwen, want je kinderen zijn er nog...
  Schrijf het van je af in een dik schrift.
  Heel veel sterkte ♥ ♥ ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je hebt idd maar te dealen met wat er op je pad komt... Helaas.
  Sterkte lieverd.
  Ik begrijp dat die wond pijn blijft doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben het met Mirjam eens ,elke dag word je ermee geconfronteerd op wat voor manier dan ook .Ik hen er deels vrede mee maar zeg altijd het had zo anders moeten zijn want we hebben ons best gedaan .Ook wij zijn niet foutloos maar wie wel dan ? sterkte lieverd xxx

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je reageert. Het wordt heel erg op prijs gesteld.