Housewarming

Het Coronavirus is momenteel het gesprek van de dag. Elke nieuwssite opent er mee. Is het een griepje? Of erger. Of valt het allemaal wel mee.

Eerst stond ik er niet bij stil. Het was ook nog zo ver weg. Maar het kwam dichterbij. En in ons landje zijn er ook al vele mensen die het virus hebben.
Ik heb astma. Ik hoest. Door mijn astma. Als iemand in mijn buurt rookt dan krijg ik een hoestbui. Net zoals ik van buiten naar binnen ga of andersom. Van warmte naar kou.

Nu probeer ik dat angstvallig te vermijden. Met als gevolg dat het dan juist komt. Al weken kwakkelig en verkouden. Gewoon een verkoudheidsvirus. Maar ik ben thuis gebleven. Met mijn niesbuien durfde ik de straat niet op.

Aankomend weekend geeft mijn nichtje een housewarming. Helemaal blij met haar appartement. De uitnodiging staat al een aantal maanden. Voor het virus. En zij woont in Brabant. Ze viert uitgebreid carnaval.

Zoon was ook uitgenodigd. Maar hij gaat niet. Hij wil vermijden dat hij ziek wordt met zijn MS. En aangezien wij redelijk veel contact hebben gaan wij ook niet. Ik vind het best moeilijk. Om af te zeggen. Maar naar Brabant gaan is nu geen optie.

Nichtje geappt. En alles uitgelegd.
"Heel begrijpelijk", zei ze. We gaan een andere keer.

Het houdt ons wel bezig.

3 opmerkingen:

 1. Groot gelijk ik woon zelf in Brabant heb vakantie maar gekozen niet een rondje Nederland te doen. Dit om te voorkomen dat.....ben zelf als verkouden genoeg, dus ook even uitstapjes vermijden al is het maar dat je anderen kan verontrusten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als je momenteel hoest of niest kijkt iedereen je gelijk aan. Iets wat eerst niet opviel is nu al gelijk verontrustend.
  Je hebt groot gelijk dat je niet naar dat feestje gaat, toch zeker omdat je zelf astma hebt en natuurlijk ook om je zoon te beschermen.
  Wij wonen niet in Brabant, maar op mijn werk zijn al een heleboel voorzorgsmaatregelen genomen omdat we met kwetsbare ouderen werken. Voorkomen is beter dan genezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Soms is niet gaan beter en verstandig.

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je reageert. Het wordt heel erg op prijs gesteld.