Jarig tijdens Corona crisis
Maanden had ik mij er op verheugd. Mijn 65e verjaardag. Toch een mijlpaal, een jubileum. Al krijg je tegenwoordig later je AOW.

Het werd anders, heel anders. Door de Corona crisis. Geen feestje, geen bezoek. Met z'n tweetjes, Lief en ik. Voor de gezondheid van anderen en onszelf. Want we zijn toch een beetje een risicogroep. 65+ en astma. En Zoon heeft MS.

Ik kreeg een mooie kaart van Lief met lieve woorden. Het cadeau komt nog, de winkels zijn dicht. Een kopje koffie met een gebakje. En gezellig kletsen zo samen op de bank.

Ik werd gefeliciteerd door zoon, schoondochter en de kleinkinderen via Facetime. Met de mededeling dat ze later nog een cadeau kwamen brengen.

De telefoon ging, vele felicitaties volgden. De zon scheen en ik voelde mij blij en dankbaar. Dat ik gezond was en mijn verjaardag kón vieren. Al was het anders dan ik in mijn gedachten had.

Rond het middaguur werd er aangebeld. Zoon, schoondochter en kleinkinderen stonden voor de deur. Op veilige afstand. De cadeaus lagen op de stoep bij de deur.
Toen ik open deed begonnen ze luidkeels te zingen. "Lang zal ze leven in de gloria".
De kleinkinderen van drie en vier jaar zongen uitbundig mee.

Ik pakte mijn cadeaus uit en op dat moment reed er een politieauto langzaam langs ons huis. De agente op de bijrijdersstoel had een brede glimlach om haar mond. Misschien omdat wij netjes een behoorlijke afstand hielden of omdat het best aandoenlijk was om op deze manier jarig te zijn. Ik koos voor het laatste.

Nog even zwaaien en daar gingen ze weer.
Lief en ik hadden een gezellige middag samen. Een hapje, film kijken en ik voelde mij echt jarig. Ondanks alles wat er gebeurd.

Ik kan oprecht zeggen dat het voor mij onvergetelijk was, in vele opzichten.

Liefs Joanne

4 opmerkingen:

 1. Wat een leuke verassing ,zo werd het toch nog een beetje een feestje
  Liefs Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van harte gefeliciteerd met je verjaardag *smak*
  Deze verjaardag vergeet je nooit meer! Niet alleen omdat je 65 bent geworden maar ook hoe bijzonder je het noodgedwongen moest vieren. Wie kan nou zeggen dat-ie een serenade op afstand mét cadeautjes kreeg.
  Een gezond nieuw levensjaar ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Van harte gefeliciteerd. Lief dat ze het zo oplossen. Veiligheid boven alles.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. van harte gefeliciteerd en ja anders dan anders... maar toch een feestje met je kids en kleinkids... Nog vele jaren erbij in liefde geluk en gezondheid.

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je reageert. Het wordt heel erg op prijs gesteld.