Onschuldig

Kinderen zijn onbevangen en onschuldig. Vertellen eerlijk wat ze denken. En soms zijn er uitspraken die goud waard zijn.

Afgelopen weekend waren de kleinkinderen hier. Een nachtje slapen bij oma en opa. Zoon en schoondochter hadden een afspraak en vroegen of de kinderen bij ons konden eten.
"Slapen kan ook hoor", zei ik enthousiast.

Dus haalden wij vrijdagmorgen onze kleindochter op. En 's middags haar broer uit school. Ze gingen lief mee. Terwijl wij onze auto bijna voor hun voordeur parkeerden. Want de school is vlakbij hun huis.
Bij ons thuis werd het speelgoed naar beneden gesleept. Ze spelen graag samen. En gek genoeg kun je ze beter alle twee hebben dan eentje.

Na het avondeten en een toetje, volgens kleindochter 'superlekker!' gingen ze onder de douche.
"Hebben jullie nog steeds geen deur?"vroeg kleinzoon verbaasd. Hij vindt het maar gek.
"Wij hebben geen grond", zei kleindochter. Ik had ze geschuimd en vol vreugde stortten zij zich op het schuim op de vloer.
Nog wat op hun handen en het plezier was compleet.Ik ging er bij zitten en dacht dat een kinderhand gauw gevuld was. Genieten van schuim onder de douche. Hoe simpel.

Na het drogen van het haar, kleindochter heeft erg lang haar, in pyjama en toen weer naar beneden. Wat drinken en Sesamstraat. Knus tegen elkaar aan genoten zij.
"Oma, wat ga je voorlezen?"
Het werd Bertje Knabbel. Die beleeft altijd veel avonturen.

"Volgende keer Oki en Doki", zei ik. Tot mijn vreugde vond ik een nieuw boekje bij de Kringloop. Ik was dol op die twee matrozen in mijn jeugd. En nu lees ik het voor aan mijn kleinkinderen.
Het bed was al klaar en heel snel waren ze in diepe slaap.

De volgende dag werd de pret voortgezet. Ze hadden goed geslapen. Dat was te merken. Wat een energie!

Eind van de middag hebben wij ze weer naar huis gebracht. Maar het was genieten.

1 opmerking:

  1. Heerlijk om zo te genieten met je kleinkinderen .Wat een energie hebben jullie pff ik zou het niet kunnen eerlijk gezegd .Maar het is je zo gegund lieverd ,geniet er maar volop van
    XXX

    BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je reageert. Het wordt heel erg op prijs gesteld.