Ophokplcht

Niet voor dieren maar voor de mensen. Zo voelt het een beetje.

Eigenlijk zat ik al veel thuis. Heeeel veel. Maar nu is het verplicht. Beter ook. Voor iedereen.
Mijn sociale contacten zijn tot het nulpunt gedaald. Morgen zou ik even naar Zoon gaan. Maar die belde gisteren af. Voorlopig even niet. Beter voor hem en beter voor mij. Zei hij.

Ook geen kleinkinderen meer.
"FaceTimen Mam?"vroeg hij.

Voor ons liggen drie weken zonder ook maar iets. Heeft Lief tijd voor de tuin en de schuur. Kom ik eindelijk eens toe aan die zolderverdieping. De rest van het huis is schoon maar had wel twee volle wasmanden. Een gedeelte hangt nu te drogen in de kastenkamer. Strijken doe ook niet zoveel mer.

Aan het eind van die drie weken (of langer) hoop ik mijn huis op orde te hebben, een opgeruimde schuur en een mooie tuin. Een mens mag dromen, toch?

Zoon belde gisteravond dat de supermarkten leeg getrokken werden. Mijn brood was bijna op en de melk ook. De rest viel wel mee.
"Je moet vroeg gaan", zei ik tegen Lief.
Dus stond hij 10 voor 8 voor de supermarkt samen met 20 anderen. Ze vlogen naar binnen.

Mijn voorraad brood is aangevuld, kuipje boter, gehakt (voor de macaroni) allemaal pasta en nog een paar dingen. Wij kunnen weer vooruit.

Geen contact met zoon en kleinkinderen vind ik wel moeilijk. Of je op een eilandje zit. Volgens de regering behoren wij tot de risicogroep.

Volgende week ben ik jarig. 65 word ik. Mijn zestigste verjaardag nog vers in mijn geheugen wat een drama werd en ik besloot om het met 65 uitbundig te vieren valt in het water. Gewoon met z'n tweetjes. We zien wel.

Wij hebben wel een vakantie besproken in de zomer. En aanbetaald. Ik ben benieuwd of dat doorgaat. Geen annuleringsverzekering. Dit verzin je toch niet?

Laten we hopen dat het straks beter gaat. Want gezondheid gaat voor alles.

En verplicht binnen zitten? Met Netflix en Videoland komen wij een heel eind.

2 opmerkingen:

  1. Voor mij geen probleem om thuis te zijn want dat ben ik al zo lang .Maar ja de boodschappen moeten wel gehaald omdat we weinig ruimte hebben voor voorraad en geen diepvriezer ook wegens ruimte gebrek. Dat is het enige minpuntje
    Liefs xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, wonderlijk is het hè? Ik werk vanuit huis, dus eigenlijk verandert er niet zo veel voor mij, maar toch voelt het anders!

    BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je reageert. Het wordt heel erg op prijs gesteld.