woensdag 18 november 2020

Tikken# Rommel


Naar een idee van Melody

Vroeger toen ik nog thuis woonde was mijn kamer een puinhoop. Echt een zooitje. Ik gooide alles op de grond. En het eeuwige roepen van mijn moeder dat ik eens op moest ruimen deed mij niets. Zelfs als zij alles onder mijn sprei legde en ik dat vond voordat ik ging slapen, daar had ik een handige oplossing voor. Ik propte alles in mijn kast. 

Wanneer het veranderde weet ik eigenlijk niet eens. Maar toen ik getrouwd was bleef ik opruimen. Alles moest op zijn plek, alles netjes, op het neurotische af.
Kussentjes recht, krant weer opgevouwen als Lief even wegliep. Eigenlijk een drama.

Het wisselede elkaar af. De rommel en de netheid. Met kinderen hou je nu eenmaal niet alles steeds netjes. En hun kamer werd op hun beurt dezelfde zooi als mijn kamer vroeger. Ik leerde om de deur dicht te trekken. Maar de onrust bleef.

En dat is het eigenlijk. Een haat-liefde verhouding met rommel. Ik kan heel goed alles een paar weken laten liggen. In de decembermaand bv. Of in de vakantie. Als de kleinkinderen zijn geweest is het een slagveld. Vooral de kamer waar het logeerbed staat. En als speelkamer dient. Het is ook mijn *alleswatikkijtmoetzooikamer*.

Wat ook onrust brengt is de kerstboom. Mijn eigen vertrouwde spulletjes liggen her en der in huis. Want er moet plaats gemaakt worden voor de kerstspullen. Dat brengt ook wel enige onrust teweeg. Maar als hij eenmaal staat is het ook wel weer gezellig. Maar begin januari is het genoeg.

Dan slaat de onrust toe. Dan wil ik schoonmaken. Letterlijk mijn verstand op nul en alles weer kraakhelder. 

Eigenlijk is het gek. Rommel, ik word er onrustig van maar kan het ook laten liggen.

Van een opgeruimd huis krijg ik een opgeruimd hoofd.

Soms blijft het aanmodderen.

Liefs Joanne

2 opmerkingen:

  1. Ik houd ook niet van rommel. Het moet eerst netjes zij vind ik, anders kun je ook niet rustig zitten.

    BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je reageert. Het wordt heel erg op prijs gesteld.

Bloggen

Onze computer staat op de tweede verdieping. Lief zit er meestal achter. Wij hebben ook een laptop en die ligt beneden in een la. Nieuw maar...